Psihoterapie individuala

Psihoterapia este un proces in care invatam sa nu mai repetam greselile trecutului si sa devenim activi in a ne alege directia in viata.


In psihoterapia individuala, unul dintre obiectivele psihoterapeutice este de a invata sa devenim independenti. Vom invata impreuna sa rezolvam problemele si, cel mai important, vom invata procesul de a le rezolva, in cazul in care viata ne va pune iarasi fata in fata cu o tema similara.

Prin discutiile cu psihoterapeutul va puteti simti intelesi, sustinuti, indrumati, fara a fi judecati, etichetati. Puteti descoperi solutii constructive pentru situatiile dificile, modalitati concrete pe care sa le aplicati pentru viitor. Pentru succesul demersului, este foarte importanta dorinta de schimbare si lucrul in echipa, adica sa fiti dispusi sa lucrati impreuna cu psihoterapeutul.


Apelarea la serviciile unui psihoterapeut sau psiholog nu reprezinta un semn de slabiciune (asa cum au tendinta unele persoane sa considere), ci dimpotriva, arata un semn de maturitate, de constientizare ca lucrurile nu merg asa cum am dori si este foarte "sanatos" sa cerem suport. Multi dintre cei care au apelat la servicii de specialitate au inregistrat succese, marturisind ca se felicita pentru ideea de a-si acorda putin timp pentru ei insisi.

Punand in cuvinte trairile, acestea pot fi gestionate mai usor, constientizandu-le. Psihoterapia este o metoda prin care orice problema se poate clarifica, pentru ca, privind lucrurile si actiunile din mai multe perspective, solutiile pot curge firesc, ne putem clarifica cu noi insine, ne da curajul sa luam hotarari si abilitati latente pot fi activate sau optimizate.


Scopul psihoterapiei individuale este de a imbunatati functionarea de zi cu zi a clientului. Pot fi explorate domenii precum logica privata, interesul social, constelatia familiei, stilul vietii sau scopul comportamentului clientului.

Poate fi utila celor care intampina dificultati in situatii cum ar fi: pierdere, stres, abuz, anxietate, timiditate, stima de sine, atacuri de panica, depresie, fobii, adictii sau dependente, abuzul de substante, managementul situatiilor de stres sau de criza, despartire sau divort, probleme sexuale, schimbari, lucrul cu persoane dificile etc.